Guide: Bør du velge plissé- eller rullegardiner?

Plisségardiner og rullegardiner er to populære solskjermingsprodukter. De har mange fellestrekk, men også noen viktige forskjeller. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan plisségardiner og rullegardiner skiller seg ut når det gjelder design, energisparing og brukervennlighet.

Publisert: 6. juni 2024
skreddersydde gardiner og solskjerming
Hanne Nekstad

Quality Manager

plisségardin på kjøkkenet er et supert solskjermingsalternativ

Produktenes design

Selv om både våre plisségardiner og rullegardiner måltilpasses hjemmet ditt i stoffer du velger, har de ulike designegenskaper.

Plisségardinen er et designelement i seg selv. Det elegante stoffets bretter skaper vakre skygger og kontraster på plisséen. Plisségardinen har også en høy kvalitet og en lang levetid som gjør den til et eksklusivt valg.

Rullegardinen gir deg mulighet til å velge blant over 100 duker med forskjellige mønstre og fargenyanser. Du kan derfor skape en leken og variert atmosfære i hjemmet ditt gjennom året.

Plisségardinen gir et unikt preg til rommet alene, mens rullegardinen gir deg større fleksibilitet hva gjelder mønster og farger. Begge er ute av syne når de ikke er trukket ned.

plissegardin på soverommet er energieffektivt og lysdempende

Rulle- og plisségardiner og strømsparing

Plisségardiner og rullegardiner er begge strømsparingsprodukter som fungerer som et ekstra isolasjonslag og holder varmen inne om vinteren. Plisségardinen har derimot et fortrinn.

Vår dobbeltsidige duoplissé skaper et isolasjonslag inntil glasset, og luften sirkulerer mellom plisséens to stofflag. Dette gjør at plisségardinen kan spare opptil 25% energi, siden den bevarer varmen på vinterstid og reflekterer bort solstrålene om sommeren. Plisségardinen er laget av et spesielt stoff som har en lav varmeledningsevne og en høy refleksjonsevne. Disse egenskapene gjør plisségardinen til et praktisk og energieffektivt valg.

rullegardin

Brukervennlighet og praktiske egenskaper

Rullegardiner og plisségardiner er begge enkle å betjene, og fåes med barnesikre løsninger.

De stiller også likt når det gjelder grad av lysinnslipp. For eksempel kan begge leveres i transparente, semi-transparente eller lystette stoffer.

Vår sveveplissé kan plasseres nede i vinduet, på midten eller dekke hele flaten. Dermed tilbyr den mer fleksibilitet når det kommer til inn- og utsyn.

gratis befaring for solskjerming

Oppsummering

Plisségardiner og rullegardiner er begge ypperlige solskjermingsprodukter som dekker de fleste behov.

Plisségardinen har imidlertid bedre isoleringsegenskaper, siden den skaper et luftlag mellom stoffet og vinduet som holder varmen inne. Plisségardinen er også mer fleksibel, siden den kan justeres både ovenfra og nedenfra for å kontrollere lys og innsyn. Men rullegardinen gir større fleksibilitet hva gjelder farger og mønstre.

Book en gratis befaring med en Norsol-rådgiver for å se våre plissé- og rullegardinstoffer, få pris, og lære mer om innovativ solskjerming fra Norsol.

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!