Solskjerming til vippevindu

De beste produktene til vinduer som kan åpnes på flere måter Vippevinduer har blitt stadig mer populært i takt med […]

Bestill gratis befaring

De beste produktene til vinduer som kan åpnes på flere måter

Vippevinduer har blitt stadig mer populært i takt med moderne byggestiler. De praktiske vinduene har lang levetid, og kan åpnes fra høyre eller venstre side, eller som en liten glippe øverst eller nederst i vinduskarmen. Dette gir deg som forbruker stor valgfrihet.

Vi ser en økende tendens til å velge vippevindu i hjem, både i nye bygg, og når man bytter ut vinduene i eldre hus og leiligheter. Fordelen med vippevindu er at det er enklere å åpne en mindre glipe på toppen for å slippe inn frisk luft, uten å slippe inn unødige uhumskheter. De er også enklere å rengjøre enn tradisjonelle vinduer, da de kan åpnes helt innover og snus helt rundt.

vippevindu apent
vippevindu plisse

Dette setter selvfølgelig begrensninger på solskjerming. Tradisjonelle gardiner er mulig, men krever vedlikehold og rengjøring, er ofte lite miljøvennlige, og kan ikke automatiseres. Rullegardiner er heller ikke ideelt – hvis de festes i toppen av vinduet, kan du risikere at vippevinduet ikke åpnes fordi rullegardinen kommer i veien.
De fire produktene vi vil anbefale, er enten innvendige plisségardiner eller lamellgardinerutvendig screen, eller persienner for både innendørs og utendørs bruk. Alle fire fungerer utmerket på vippevinduer, men det er også aspekter som skiller produktene fra hverandre. Les videre for å lære om fordeler og ulemper med alle.

Plisségardiner

Plisségardiner kan gi et mykt og delikat uttrykk til vippevindu, og kommer i mange utføringer. I tillegg til farge og materiale på duk, kan du også velge mellom tradisjonell plisségardin og såkalt sveveplissé.

duo plisse closeup

Begge kan fungere, men hvis du går for tradisjonell plisségardin med feste øverst i vinduskarmen, kan du risikere at plisségardinen kommer i veien for vippevinduet, og du vil ha vansker med å åpne vinduet i toppen. Plisségardin kan også festes på selve vinduskarmen, og vil dermed gi nok plass til å åpne vippevinduet. Da må du ha en litt større plisségardin enn om du skal feste den innvendig.

Sveveplissé kan også være et stilig valg. Sveveplissé festes både øverst og nederst i vinduskarmen, og gir et inntrykk av at plisségardinen svever i vinduet. Du kan selv justere opp og ned utover dagen, og flytte plisségardinen vekk fra der du vil åpne vinduet.

Lamellgardiner

Lameller er moderne og kan vinkles i alle retninger. De passer dermed utmerket på de fleste vinduer, enten du har skråvindu eller rundt vindu. De vertikale tekstilene i lamellgardiner kan festes på både høyre og venstre side av vinduet, eller i midten. De åpnes og lukkes etter behov, eller skyves helt til side. Du kan selv leke deg frem til de beste løsningene etter tiden på døgnet, og la rommet bade i et vakkert lysspill. 

En ting du må tenke på, er hvilken vei vinduet vender. Lameller kan monteres i både tak og vegg, men hvis vippevinduet skal åpnes rett forfra, kan du risikere at lamellene er i veien. Hvis du er opptatt av å bevare muligheten for å åpne en liten glippe helt øverst, kan det være verdt å gå for plisségardiner i stedet.

Persienner

Tidløse persienner fungerer bra til vippevinduer. De sitter perfekt på plass selv når vinduet er åpent. Både utvendige og innvendige persienner kan monteres direkte på vinduskarmen til vippevinduet. På den måten kan du åpne og lukke vinduet fritt for bekymring for at persiennene skal komme i klem.

persiennevippevindu

Med persienner bevarer du lyset, samtidig som du skjermer for innsyn og hindrer for mye varme i å komme inn. Vi tilbyr mange forskjellige utføringer i aluminium, amerikansk linn og en kombinasjon.

Hvis du er opptatt av å bevare utsikten, kan utvendig screen være et enda bedre valg for deg. Utvendig screen kommer med en perforert duk som stopper innsyn, men sørger for at du beholder fullt utsyn over uteområdet.

Screen 60

Utvendig screen krever lite vedlikehold, og passer godt til små vindusflater. Screen kan monteres direkte på vippevindu, og veggmonteres tett på vindusrammen uten bruk av styreskinnsbein. Du betjener den enkelt som en utvendig rullegardin med snor.

Norsols Screen 60 har en kassett som bare bygger 60 mm – minst på markedet. Den er derfor ideell på små vindusflater som vippevinduer, men også på terrassedører og andre flater der du ønsker diskret, effektiv solskjerming uten å bygge på fasaden. Med en screen holder du enkelt varmen ute, samtidig som du beholder fullt utsyn over området.

Gratis befaring landet over

Hvis du fortsatt er usikker på hvilket produkt som passer best til ditt vippevindu, er det bare å ta kontakt med oss for å få all hjelpen du trenger. Vi i Norsol tilbyr gratis befaring over hele landet, og er kjent for hurtig leveranse og høy fagkompetanse. Ved å velge gratis befaring fra våre profesjonelle eksperter får du hjelp hele veien: Vi gir råd om hvilke produkter som passer dine behov best, fra spesifikke produktalternativer til inspirasjon, farger, mønster og materialer. Vi hjelper deg med å måle vippevinduet ditt, så du kan være sikker på at du handler solskjermingsprodukter som passer perfekt. Det er bare få milimeter som skal til før solskjermingsproduktet festes feil på vindusflaten, men vi stiller med laser og erfaring for å sørge for et skreddersydd uttrykk. Til slutt, når ditt skreddersydde produkt er produsert, hjelper vi deg med montering også. Ring oss eller send en e-post, så setter vi deg i kontakt med vår lokale Norsol-leverandør.

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!