Solskjerming til skråvinduer

Se solskjermingen som passer til skråvinduer.

Publisert: 12. februar 2024
skreddersydde gardiner og solskjerming
Hanne Nekstad

Quality Manager

Hvordan bevare godt inneklima med utradisjonelle vindusformer

Skråvinduer er morsomme, fiffige og tilbyr en lur løsning for å utnytte tilgangen på dagslys maksimalt. Vi finner ofte skråvinduer på loftet, eller andre steder der man ønsker å slippe inn litt ekstra sol.

Alt fra eldre hus i jugendstil til moderne funkisbygg kan ha skråvindu. I nyere hjem finner vi ofte skråvindu i form av store vindusflater, eller gulv-til-takvinduer, for å nyte solstrålene og varmen de gir i full kapasitet.

Men skråvinduer setter krav til solskjerming. Store vindusflater slipper inn mye lys, men også unødvendig varme om sommeren. Gardinløsning til skråvindu kan være komplisert, og det kan være vanskelig å vite hvor du skal starte i mylderet av solskjermingsprodukter. Med rett solskjermingsprodukt får du ikke bare behagelig lysdemping, men hindrer også farlige UV-stråler i å nå inn i hjemmet, og skaper en behagelig innetemperatur.

Spennende løsninger som skrå vinduer fortjener å bli vist frem, ikke gjemt bort. Når du skal velge solskjerming til skråvindu, er det spesielt lamellgardiner og plisségardiner som passer. Her har vi satt sammen en liten liste med de produktene vi anbefaler, og hvorfor.

Lameller til skråvinduer

Skråvinduer kommer i både store og små utgaver. I dag ser vi ofte store skråvinduer som går helt opp til taket. Med denne type vinduer er lamellgardiner det beste alternativet.

Stilige med mange fargevalg

I takt med moderne trender blir lameller stadig mer populære, og er ofte å finne i bakgrunnen i interiørmagasiner. De stilrene lamellene er enkle å rengjøre og vedlikeholde, og kan tilpasses enhver stil. Våre lamellgardiner er tilgjengelig i mer enn 150 tekstiler av høy kvalitet, som lages på mål og kan tilpasses ditt interiør og stil.

For store vindusflater

Lamellgardiner er enkle å kutte til rett form, og kan leveres til alle vindusstørrelser. De passer utmerket på store vindusflater, som gulv-til-takvindu. Lamellene kan samles på både høyre og venstre side av vinduet, og kan betjenes av veggbryter eller fjernkontroll, så du slipper å strekke deg opp til taket hver gang solen skinner.

Gardin til skråvindu? Gå for Plisségardiner

Plisségardiner fungerer bra til skrå vinduer. De myke og delikate gardinene passer til alle rom, og kommer i alle slags farger og utforminger. De fleksible plissélamellene forsvinner nesten fullstendig ut av syne om du trekker dem sammen, og passer dermed for deg som ønsker solskjerming som ikke tar fokus fra interiør eller rommet ellers.

For små vindusflater
Plisségardiner passer best til mindre eller små skråvindu. Det er begrenset hvor store de kan være, og det kommer an på for lang den øverste karmen på vinduen er. Du kan tenke på plisségardinen som en vifte, som slippes ned fra den øvre skråkarmen på vinduet. Slik får du en flott gardin for skråvindu. 

Lysdemping og varmeisolering
Hvis du er opptatt av mørklegging i rom med skråvindu, er plisségardiner det beste valget. En lamellgardin vil kunne slippe inn solstrålene i glipper, mens en plissé i større grad gir fullstendig lysdemping. Du kan selv velge om du ønsker helt lystett plisségardin, eller en gjennomsiktig plissé som lar rommet bade i et behagelig lys. Med dobbeltsidige duette plisségardin får du ekstra tekstildybde. Dette skaper et ytterligere isolasjonslag inntil glasset, så du holder det varmt og lunt gjennom hele året.

Reguleres trådløst
Vi leverer plisségardin med trådløs regulering. Ikke bare vil det gjøre det enklere for deg å skjerme for sol i skråvinduer, som gjerne er plassert i vanskelige områder av hjemmet. Men med trådløs regulering sikrer du også et helt barnesikkert produkt.

gratis befaring for solskjerming

Gratis befaring landet over

Nå som du har lest hele artikkelen, har du kanskje bestemt deg for om det er plisségardin eller lamellgardin som passer best for deg? Hvis du fortsatt er usikker på hvilket produkt som passer best til ditt skråvindu, er det bare å ta kontakt med oss for å få all hjelpen du trenger.

Ved å velge gratis befaring fra våre profesjonelle eksperter får du hjelp hele veien: Vi gir råd om hvilke produkter som passer dine behov best, fra spesifikke produktalternativer til inspirasjon, farger, mønster og materialer.

Vi hjelper deg med å måle opp skråvinduet, så du kan være sikker på at du handler solskjermingsproduktet som passer perfekt. Det er bare få milimeter som skal til før solskjermingsproduktet festes feil på vindusflaten, men vi stiller med laser og erfaring for å sørge for et skreddersydd uttrykk. Til slutt, når ditt skreddersydde produkt er produsert, hjelper vi deg med montering også.

Uansett hvor i landet skråvinduet ditt er plassert, kan vi bistå. Norsol tilbyr gratis befaring over hele landet. Vi samarbeider med de beste aktørene i bransjen, og er stolte av å ha den beste fagkompetansen fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Bare fyll ut kontaktskjemaet du finner på bunnen av siden, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Og PS: Hvis du har et annet vindu med utradisjonell form, som rundt vindu eller ovalt vindu, kan vi lage løsninger til det også. Både plisségardiner og lamellgardiner kan tilpasses buede vinduer. Bare kontakt oss, så finner vi på noe lurt.

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!