Norsol er Årets bedrift 2021

Publisert: 12. februar 2024

Familiebedriften Norsol har gått av med den gjeve tittelen Årets bedrift i Møre og Romsdal, for sitt tydelige fokus på lokal og bærekraftig produksjon. Dette er et kvalitetsstempel overfor alle våre kunder, sier markedssjef Krister Nekstad.

Hvert år kårer Møre og Romsdal fylkeskommune Fylkesprisen Årets bedrift. Prisen skal gå til en bedrift som på en eller flere måter har utmerket seg i året som har gått. I år var det rekordmange nominasjoner – hele 54 bedrifter var med i konkurransen om å bli kåret til beste bedrift i Møre og Romsdal, og Norsol gikk av med seieren. Som en del av begrunnelsen la juryen vekt på familiebedriftens lange historie på Møre og Norsols positive miljøfokus.

image1

– Norsol er en solid familiebedrift som har hatt en positiv økonomisk utvikling over tid. Bedriften har en tydelig miljøprofil, har investert i ny teknologi og satset på å utvikle produkt med en gjennomgående miljøprofil, står det i begrunnelsen.

Årets bedrift har satt sitt preg på Tingvoll

– Dette er et kvalitetstegn for alle kundene våre og produktene de får i hjemmene sine, sier Krister Nekstad, markedssjef i Norsol.

– Vi i Norsol er allerede kjent for å være profesjonelle og solide innen solskjermingsbransjen, men denne prisen er et kvalitetsstempel overfor alle andre også. Alle våre produkter er kortreiste og helnorske, laget på familiebedriften vår på Tingvoll. Ikke minst er de miljøvennlige, og dette er noe juryen har vektlagt sterkt i sin begrunnelse.

Hvordan føles det å bli kåret til årets bedrift i fylket?

Krister trekker på smilebåndet. – Nordmøringer er kjent for å ikke skryte eller fremheve seg selv, vet du. Vi ser oss ikke så mye tilbake, og selv om vi vinner en pris er det fortsatt massevis av varer som skal produseres og sendes ut til kunder og forhandlere hver dag. Men vi tok oss en pust i bakken og tar det som et tegn på at vi har gjort noe riktig de siste årene.

bord plisse

Norsol er bygd fra bunnen av, og det var foreldrene til Hanne, Vegard og Krister Nekstad som etablerte bedriften i 1983. Det har nok preget fabrikkens kultur, sier Krister. Han ser på prisen som Årets bedrift som et startskudd, heller enn et tegn på at familiebedriften nærmer seg målstreken. Det mest spennende er fortsatt foran oss, ikke bak oss, lover han.

solhogda

Der ingen skulle tru at nokon kunne produsere solskjerming

Møre og Romsdal er et stort industrifylke, med nesten 30 000 bedrifter. Vi ser at prisen som Årets bedrift også er viktig for den lille kommunen vår, sier Krister. Lille Tingvoll har litt over 3000 innbyggere, og Norsol er kjent som en hjørnesteinsbedrift i bygda. Som en samfunnsaktør og viktig leverandør av lokale arbeidsplasser, har det vært et poeng å holde produksjonen lokal. Familiebedriften Norsol har hatt samme eier siden oppstarten i 1983, og har aldri vært fristet av verken oppkjøpere eller utenlandsk produksjon. I vinter bygde de på og utvidet fabrikken – for syvende gang.

Vår fabrikk på Tingvoll

Når vi bygger ut på Tingvoll, er det også for å gi et sterkt signal til våre ansatte, salgsrepresentanter, og ikke minst kunder om at vi planlegger å holde på med dette i generasjoner til, forteller Krister.

Et kvalitetsstempel for alle kunder av Norsol

Produksjonen og verdiskapingen skjer kanskje i Møre og Romsdal, men Norsol har forhandlere og kunder over hele landet, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Prisen deles med alle ansatte og forhandlere, og skal fremover brukes som et bevis for kunden på at produktet de kjøper, faktisk er miljøvennlig, lokalprodusert og kvalitetssikret.

– Vi i Norsol er allerede kjent for å være profesjonelle og solide innen solskjermingsbransjen, men denne prisen er et kvalitetsstempel overfor alle andre også.

– Solskjerming kan være uoversiktlig for en forbruker, fortsetter Krister. Man mangler de sterke, klassiske merkevarene som man ser i andre bransjer som for eksempel dagligvare eller bilindustrien. Vi opplever ofte at kunder er forvirret og usikre på om det heter markise, persienne eller plissé. De søker gjerne etter det første som kommer opp, men vet ingenting om forhistorien.

Norsol har landsdekkende, gratis befaring, og kommer gjerne hjem til alle kunder for å gi råd om hva slags solskjermingsprodukter som passer best hos dem.

Feiret med kaker i kohorter

Det var kultur, næring og folkehelseutvalget som behandlet saken om Årets bedrift 9. mars. Egentlig skulle prisen deles ut under en storslått festkveld i fylkestinget, men det har blitt utsatt på ubestemt tid på grunn av smittevernsrestriksjonene. Krister forteller at det likevel ble markert på både fabrikken og hos forskjellige forhandlere rundt omkring i landet.

– Det ble spist masse kake på fabrikken, forteller han. Fabrikken har holdt stengt for utenforstående siden 12. mars 2020, så det var mindre kohorter som samlet seg for å feire.

–Ute på avdelingene har vi enda strengere tiltak, så der er det nok mange som har spist kake alene. Vi tar pandemien seriøst og er opptatt av å sikre tryggheten til både vår ansatte og kunder.

Her kan du lese mer om fylkeskommunens begrunnelse på deres egne nettsider, og se tidligere vinnere. Vi gratulerer til alle i Norsol og takker for tilliten!

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!