Innvendige eller utvendige persienner?

Publisert: 12. februar 2024

Å slippe inn naturlig lys i hjemmet er viktig, og tilgang på naturlig lys har en rekke positive effekter på mennesker. Nyere hjem og kontorbygg har gjerne store vindusflater, og gir oss mer tilgang til de sårt tiltrengte solstrålene.

Samtidig kan sollyset ha noen ulemper. Sterke solstråler bidrar til å hete opp vindusflatene og skape et varmt og ubehagelig inneklima. Gjenskinn fra sola i PC-skjermen på hjemmekontoret eller i TV-en på ettermiddagstid er også noe vi gjerne skulle vært foruten. Nysgjerrige naboer som titter inn, eller midnattssola når man bare vil legge seg, lista er lang.

Men med mylderet av solskjermingsprodukter på markedet, hva skal du velge? Her går vi gjennom to populære produkter i sortimentet vårt, utvendige og innvendige persienner, og forteller om fordeler og ulemper med dem begge. 

Lignende produkter, ulike funksjon:

Det første du bør tenke på når du skal velge mellom utvendige og innvendige persienner, er hvilke funksjoner som er viktigst for deg. Er du mest opptatt av å skape et godt inneklima, og hindre unødig varme på sommerstid? Eller er det viktigst for deg å hindre innsyn og blikk fra nysgjerrige naboer?

Både utvendige og innvendige persienner er særdeles brukervennlige. Du kan selv vinkle lamellene etter døgnets tider, og velge hvor mye lysinnslipp du vil ha. Norsol leverer topp kvalitets persienner med profesjonell montering, og vi sørger for at alt er barnevennlig og trygt.

Men hvis du er opptatt av å skape et godt inneklima, kan utvendige persienner være et godt produkt for deg. Utvendige persienner er det beste alternativet for varmeregulering.

Hvis du ikke er plaget av unødig varme, men vil ha et brukervennlig og tidløst solskjermingsprodukt som hindrer innsyn, kan innvendige persienner være et bedre valg for ditt hjem.

Fordeler med innvendige persienner:

Skjermer for innsyn

Tenk på hva du trenger før du kjøper solskjerming. Lever du tett på sola, der det er viktig for deg å hindre unødvendig varme? Eller er du mest opptatt av å ha et produkt som fungerer når sola er som sterkest, og skjermer for naboens nysgjerrige blikk? Innvendige persienner skjermer for sterkt sollys, og hindrer irriterende gjenskinn i TV- eller PC-skjermen. De stopper også enkelt for innsyn i hjemmet. Norsols persienner har lang levetid og høy kvalitet.

persienner 50alu

Er brukervennlige og pene i hjemmet

Persienners klassiske design kler de fleste hjem, og krever lite vedlikehold og rengjøring. Norsol tilbyr et mylder av persienner som er praktiske og moderne, med enkel betjening. Aluminiumspersienner krever spesielt lite vedlikehold, og har lang levetid. Du kan også velge en kombinasjon, med lameller av aluminium og listverk i tre. Lameller leveres i alle regnbuens farger, så du kan finne en perfekt match for din stil.

persienner lys

Hva er fordelene med innvendige persienner?

Innvendige persienner har mange fordeler. De passer til de fleste interiørstiler, og er klassiske og tidløse. De er også svært brukervennlige, og kan enkelt tilpasses små barn og lodne venner, så du alltid føler deg trygg. Hvis du ønsker fleksibilitet i lysinnslippet, kan persienner enkelt vinkles gjennom døgnet så du har akkurat så mye sol du ønsker, når du ønsker det. I tillegg er de enkle å rengjøre, og passer dermed godt i rom med stor gjennomfart, som kjøkken og kontor. Med profesjonell montering fra Norsol er det enkelt å ta ned persiennen ved rengjøring av både vinduer og lameller, for en praktisk solskjermingsløsning.

Fordeler med utvendige persienner:

Utvpers03 1

Kan dekke hele vindusflaten

Hvis du har store vindusflater, kan det være en idé å gå for utvendige persienner eller andre eksterne solskjermingsløsninger, som screen eller markise. Da kan du enkelt dekke hele vindusflaten med ett produkt. Hvis du har mange vinduer ved siden av hverandre, er det også mulig å dekke dem alle, i stedet for å stykke opp solskjermingsproduktene.

For kontor, næringsbygg og offentlige hus, så vel som hjem

Utvendige persienner øker stadig i popularitet blant våre B2B-kunder, og de som ser etter solide og effektive solskjermingsløsninger for næringsbygg og offentlige bygg som skoler. Utvendige persienner kan enkelt installeres som en del av byggets utforming, og gi bygget et preg av letthet og stilrenhet. Store glassfasader får et profesjonelt preg med utvendige persienner. Utvendige persienner blir montert på utsiden av bygget, og sikret med aluminium så de holder seg stabile i vinden. 

Hva er fordelene med utvendige persienner?

Det fins mange fordeler ved å velge utvendige persienner, blant annet høy kvalitet og funksjonalitet. Med utvendige persienner er du sikret trygghet og stabilitet, samtidig som du får et godt estetisk uttrykk på bygget ditt. 

Utvendige persienner har varmeregulererende egenskaper, som skaper et godt inneklima og gode arbeidsforhold hvis det er et næringsbygg. Til forskjell fra innvendige persienner, stopper utvendige persienner sollyset før det i det hele tatt kommer inn i rommet.

Ikke minst er utvendige persienner særdeles brukervennlige. Du kan enkelt heve og senke lamellene selv, eller få med fjernkontroll for ytterligere komfort. Ved å stille inn lamellvinklene kan du regulere lysinnslipp etter behov, gjennom hele dagen.

UtvPersienner01

Gratis befaring landet over

Ta gjerne en titt på vårt utvalg av innvendige og utvendige persienner. Er du fortsatt usikker på hva som passer best hos deg? Vi i Norsol tilbyr gratis befaring, og har representanter over hele landet. Ring oss eller send oss en e-post, så bistår vi gjerne.

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!