Beskytt gulv og møbler mot solen

På samme måte som huden din kan bli solbrent på en klar dag kan også hjemmet ditt – både interiør og eksteriør – bli skadet av solen når UV-indeksen klatrer. Her gjennomgår vi hvordan du unngår solskading på inventaret.

Dette gjør solen med møbler og inventar

Tekstiler og fibre blir fort svekket av varme og lys. I praksis betyr det at parketten og møblene kan se fargen og glansen sin falme, og blir tørre og sprø. Teppene blir tynnere, og kan miste mykheten og fargedybden sin. Terrassen og utemøblene sprekker, blekes, eller falmes.

sveveplisse kan heves og senkes fra topp og bunn

Vær taktisk når du møblerer

Ikke alle vinduer blir like påvirket av solskader og bleking. Vinduer som vender mot sør er spesielt sårbare. I disse rommene blir det ikke bare veldig lyst, men også veldig varmt om sommeren. Derfor kan det lønne seg å plassere de mest dyrebare eiendelene nord i rommet.

Men ommøblering er mer effektivt om sommeren enn om vinteren. Vintersolen kan faktisk være tøffere mot interiøret enn den varme sommersolen. Dette skyldes at solen står lavere på himmelen om vinteren, og refleksjonen fra snøen kan intensivere effekten, noe som fører til mer bleking og skade.

solskjerming i uteområdet omtales også for utvendig solskjerming

Bruk solskjerming til å beskytte

Totalt sett er solskjerming den mest effektive måten å beskytte gulv, møbler og tepper på. Produkter som zipscreens, utvendige persienner, markiser og plisségardiner har alle egenskaper som reduserer både varme og direkte sollys.

Ved å blokkere eller filtrere ut UV-stråler, kan solskjerming betydelig redusere risikoen for bleking på parkett, møbler, og tepper. Beskyttelsen bidrar til å bevare materialenes styrke og utseende, forlenger deres levetid.
Solskjerming hjelper også med å regulere hjemmets temperatur og redusere blending, noe som gjør innemiljøet mer komfortabelt.

Skreddersydd solskjerming og gardiner fra Norsol.

Dekk til møblene

Planlegger du en lengre ferie og du ikke har solskjerming som kan senkes kan det lønne seg å dekke til inne- og utemøblene dine.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!