Lokal og bærekraftig produksjon gjorde Norsol til årets bedrift

Tingvoll: Lokal og bærekraftig produksjon gjorde Norsol til årets bedrift.

Norsol ble årets bedrift – et kvalitetsstempel overfor alle våre
kunder

Hvert år kårer Møre og Romsdal fylkeskommune Fylkesprisen Årets bedrift. Prisen skal gå til en bedrift som på en eller flere måter har utmerket seg i året som har gått. I 2020 var det rekordmange nominasjoner – hele 54 bedrifter var med i konkurransen om å bli kåret til beste bedrift i Møre og Romsdal, og Norsol gikk av med seieren. Som en del av begrunnelsen la juryen vekt på familiebedriftens lange historie på Møre og Norsols positive miljøfokus.

– Norsol er en solid familiebedrift som har hatt en positiv
økonomisk utvikling over tid. Bedriften har en tydelig miljøprofil, har investert i ny teknologi og satset på å utvikle produkt med en gjennomgående miljøprofil, står det i begrunnelsen.

Årets bedrift har satt sitt preg på Tingvoll
– Dette er et kvalitetstegn for alle kundene våre og produktene de får i hjemmene sine, sier Krister Nekstad, markedssjef i Norsol. Alle våre produkter er kortreiste og helnorske, laget på familiebedriften vår på Tingvoll. Ikke minst er de miljøvennlige, og dette er noe juryen har vektlagt sterkt i sin begrunnelse.

Hvordan føles det å bli kåret til årets bedrift i fylket?

Krister trekker på smilebåndet. – Nordmøringer er kjent for å ikke skryte eller fremheve seg selv, vet du. Vi ser oss ikke så mye tilbake, og selv om vi vinner en pris er det fortsatt massevis av varer som skal produseres og sendes ut til kunder og forhandlere hver dag. Men vi tok oss en pust i bakken og tar det som et tegn på at vi har gjort noe riktig de siste årene.

Norsol er bygd fra bunnen av, og det var foreldrene til Hanne, Vegard og Krister Nekstad som etablerte bedriften i 1983. Det har nok preget fabrikkens kultur, sier Krister. Han ser på prisen som Årets bedrift som et startskudd, heller enn et tegn på at familiebedriften nærmer seg målstreken. Det mest spennende er fortsatt foran oss, ikke bak oss, lover han.

Møre og Romsdal er et stort industrifylke, med nesten 30 000 bedrifter. Vi ser at prisen som Årets bedrift også er viktig for den lille kommunen vår, sier Krister. Lille Tingvoll har litt over 3000 innbyggere, og Norsol er kjent som en hjørnesteinsbedrift i bygda. Som en samfunnsaktør og viktig leverandør av lokale arbeidsplasser, har det vært et poeng å holde produksjonen lokal. Familiebedriften Norsol har hatt samme eier siden oppstarten i 1983, og har aldri vært fristet av verken oppkjøpere eller utenlandsk produksjon. I vinter bygde de på og utvidet fabrikken – for syvende gang.

Et kvalitetsstempel for alle kunder av Norsol

Produksjonen og verdiskapingen skjer kanskje i Møre og Romsdal, men Norsol har forhandlere og kunder over hele landet, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Prisen deles med alle ansatte og forhandlere, og skal fremover brukes som et bevis for kunden på at produktet de kjøper, faktisk er miljøvennlig, lokalprodusert og kvalitetssikret.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våre proffe rådgivere kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!