Smart og skreddersydd solskjerming

Publisert: 12. februar 2024

I over 35 år har familiebedriften Norsol levert smarte løsninger for solskjerming, tilpasset norske forhold. Med kortreist produksjon innenfor landegrensene, kan Norsol levere kjapt og sikkert. – Dette er norsk design på sitt beste, både når det kommer til funksjonalitet og utseende, sier familien Myrvoll.

– Selv om vi ikke bør klage, blir mange av oss plaget med dårlig inneklima i sommerhalvåret. Riktig solskjerming bidrar til så mye mer enn bare beskyttelse mot direkte solstråler, forteller markedssjef i Norsol, Krister Nekstad. 

Fordi solbuen i Norge er lavere enn i sydligere land, har vi – kanskje overraskende – et større behov for solskjerming enn for eksempel Madrid. Manglende skjerming kan i verste fall gi deg en ubehagelig drivhuseffekt i stuen. Familien Myrvoll fikk et helt annet inneklima etter besøk fra solskjermingseksperten Norsol.

– Vi fikk anbefalt Norsol av noen venner. De er veldig opptatt av kvalitet, og ettersom de var så fornøyde, ville også vi prøve, forteller Brit Myrvoll.

– Vi fikk anbefalt Norsol av noen venner. De er veldig opptatt av kvalitet, og ettersom de var så fornøyde, ville også vi prøve

Med gratis og uforpliktende befaring ble vinduer og dører målt opp og tilbudet sendt. Foruten zip screens har familiehuset investert i terrassemarkiseinnvendige lamellgardiner og lystette duoplissegardiner.

– Dette er norsk design på sitt beste både når det kommer til funksjonalitet og utseende. Utepersienner setter en stemning når vi sitter på balkongen, mens zip screens redder oss fra varmen og solen, i tillegg til å være funksjonelle, forteller Berit.

Hun er opptatt av design, og er svært fornøyd med tipsene hun fikk fra Norsol som ga henne gode råd om material- og fargevalg.

– Du får en totalpakke. Råd, tips, stort utvalg og meget god service, legger hun til.

Tilpasset norske forhold

Riktig solskjerming er mye mer enn bare skjerming fra solstråler. Det bidrar også til bedre inneklima og isolasjon, lavere strømutgifter og mindre slitasje på gulv og møbler. Å forhindre at rommene varmes opp til drivhusliknende tilstander, er likevel en av de viktigste funksjonene til god solskjerming.

– Et av de mest effektive beskyttelsene mot dette er trendproduktet zip screen, som passer utmerket til den norske byggestilen. Det var derfor et naturlig valg for familien Myrvoll, og deres designbolig, forteller Krister Nekstad i Norsol.

Trygg og gratis befaring før bestilling

Når man går til anskaffelse av solskjerming, er det viktig at man finner den som passer ditt hjem. – Med over 30 års erfaring vet vi at forarbeidet er like viktig som resultatet. Derfor gjør vi som skredderen – vi kommer på besøk og tar mål. Det er selvsagt gratis og uten forpliktelser, sier Nekstad. Han forteller at Norsol tar alle nødvendige forholdsregler når det kommer til trygg gjennomføring av befaring. Alle konsulenter som skal på hjemmebesøk er friske og holder god avstand mens de viser frem prøver og tar mål, og kundene bes om å rengjøre flater, dør- og vindushåndtak før befaringen.

– Med over 30 års erfaring vet vi at forarbeidet er like viktig som resultatet. Derfor gjør vi som skredderen – vi kommer på besøk og tar mål. Det er selvsagt gratis og uten forpliktelser.

– At produksjonen foregår på Tingvoll i Norge, gjør oss mindre sårbare. Det er kortreist, lokalt og varig, og vi risikerer ingen stengte grenser som kan forpurre leveringen, sier Nekstad.

Kan styres fra mobilen

Det har skjedd mye også på solskjermingsfronten de siste 30 årene. Foruten et bredt utvalg farger, mønster og tekstiler, er det nå mulig å styre solforholdene hjemme via smarttelefonen.

Pappa Myrvoll sjekker værmeldingen mens han er på kontoret, og styrer screens hjemme, basert på værforholdene. Noen liker tross alt å våkne med solen i ansiktet, mens andre foretrekker å oppholde seg i mer kjøligere rom.

– En uvirkelig stor forskjell

– Det er nesten uvirkelig hvor stor forskjell denne solskjermingen utgjør

Effekten var så stor at Hilde og ektemannen bestemte seg for å installere screens i den solfylte stuen. Den mørke duken skjermer familien fra innsyn, og gir en behagelig innetemperatur når solen står på som sterkest. Under fjorårets tropesommer fikk familien definitivt kjenne effekten av investeringen i vinduene. De hadde ikke behov for å kjøpe verken vifter eller luftrensere. Ta kontakt for en gratis og uforpliktende befaring!

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!