Moderne solskjerming til alle uteområder

Publisert: 12. februar 2024

La utesesongen vare hele året med rett solskjermingsprodukt på terrassen, balkongen eller i hagen. Vi tilbyr gratis befaring over hele landet.

Våren nærmer seg med stormskritt, og det betyr at vi snart kan flytte dagene utendørs og tilbringe mer tid på terrassen, balkongen eller i hagen. Få ting slår gleden av å fyre opp grillen for første gang, dele et godt måltid med gode venner og nyte sesongens første utepils i frisk bris.

Men skarp vind, brysomme naboer eller plutselig regnvær kan sette en kjedelig stopper for uteplanene. Med rette solskjermingsprodukter er du beskyttet, uansett om du har liten balkong i byen, eller hus med stor markterrasse.

Det finnes mange moderne og spreke alternativer som kan gjøre terrassen din om til et sted for sosialt samvær og avslapning uavhengig av værforhold. Les videre for å få tips til hvilke produkter som passer best for ditt uteområde.

Velg mellom permanent og flyttbar solskjerming til terrassen

Før du går i gang med innkjøp av solskjermingsprodukter, bør du tenke på flere ting. Størrelsen på terrassen, balkongen eller hagen din er selvfølgelig viktig, og legger grunnlaget for hvilke produkter som passer best. I tillegg bør du tenke på hva slags funksjoner den skal ha. Vil du ha en solskjermingsløsning for de varmeste sommerdagene, som gir skygge for de skarpeste solstrålene? Eller vil du ha ly og skjerming for sterk vind og trist vær, og ha mulighet til å grille selv på de mest regntunge dagene? Mange ser også etter solskjerming som hindrer innsyn, og gir avskjerming fra naboer og forbipasserende.

496f38386296b26fda2c3a6a128c1430eb40b666 scaled 1

I dag finnes det mange moderne produkter på markedet som utfyller flere av disse behovene. Flyttbare løsninger som kassettmarkise eller uttrekkbar levegg kan også gjøre uteområdet ditt mer fleksibelt – ved å installere en flyttbar solskjerming kan du selv velge når du skal være beskyttet mot vær og vind. Ofte kan disse monteres så de utfyller flere bruksområder, og justeres ettersom solen beveger seg og vinden skifter retning. Ulempen er selvfølgelig at du må dra dem ut, men løsninger med motorisering eller værautomatikk gjør livet enklere.

Permanente solskjermingsløsninger, som for eksempel pergola, krever mer planlegging. Samtidig er det også det desidert mest dekorative og hyggelige alternativet. En mellomting er også mulig – i dag kan du få en moderne pergola der stolpene står som fast inventar på terrassen, mens dukene kjøres inn og ut etter været.

Velg mellom et flust av farger og interiør

Tenk på terrassen, balkongen eller verandaen som en del av hjemmet ditt, heller enn en separat del. Det tilbys et flust av utemøbler for alle stiler i dag, og solskjermingen bør ikke være noe unntak. Gi uterommet liv ved å leke deg med farger, mønster og tekstiler

Tenk på interiøret du har hjemme. Ved å matche uteområdet med gjenstandene du har valgt på innsiden, kan du skape en rød tråd og forlenge hjemmet. Hvis hjemmet ditt er preget av lyse, skandinaviske tendenser som beige linputer og hvitbeisede eikebord, bør du også føre dette videre på terrassen eller balkongen. Duken på pergolaen eller terrassemarkisen kan være lys også. Hvis du derimot trekkes mot mørkere nyanser, og har et hjem med detaljer av stål, aluminium og mørke tretyper, kan det være lurt å fortsette denne trenden også utendørs. Mørkegrå duker er populært, og kan passe til mange av de moderne utemøblene vi ser til salgs i dag. De er også laget for å tåle alt av vær, og blekes ikke i sola.

Solskjerming for små balkonger og terrasser

Et lite uteområde setter krav til møbler, men trenger ikke å være noen hindring for god solskjerming av høy kvalitet. Så lenge du selv får plass til å stå på balkongen, finnes det plass til disse produktene.

norlet hover

Kassettmarkise

Når du kjøper solskjermingsprodukter, bør du tenke over hvilke funksjoner du ønsker at den skal ha. Ønsker du ly for regn og dårlig vær? Da kan en kassettmarkise være praktisk. Kassettmarkisen har svært liten innfesting, og kan monteres på selv de minste balkongene. Når den ikke er i bruk, rulles den enkelt inn i kassetten og ligger trygt fram til neste regnværsdag.

Eller kanskje ønsker du en motorisert zip screen? 

Levegg

I 2021 finner vi mange leilighetsbygg med glassbalkonger. Moderne balkonger med glassvegger er stilige, men det blir varmt om sommeren. Uttrekkbar levegg i et dekorativt stoff og duk av høy kvalitet kan motvirke drivhus-effekten på balkongen, og bidra til å kjøle ned gjennom varme sommermåneder. I tillegg hindrer du innsyn fra nysgjerrige naboer, så du kan nyte utesesongen i private omgivelser. Akkurat som kassettmarkisen er leveggen flyttbar. Når den ikke er i bruk, kan leveggen trekkes helt inn og enkelt sikres i en diskret stolpe eller stang. På den måten slipper du å ta opp unødvendig plass på balkongen, og får utnyttet et lite areal til det fulle.

Solskjerming for større uteområder og terrasser

Store uteområder gir langt mer fleksibilitet i solskjermingsløsningene. Her kan du velge og vrake i produkter. Både uttrekkbar levegg og kassettmarkise er selvfølgelig alternativer også på store uteområder, men du kan også teste ut større konstruksjoner som gir vindskjerming og avskjerming.

Hvis du har en stor terrasse, balkong eller hage kan det være lurt å innrede uteområdet i flere soner. Kanskje vil du ha en sone med spiseplass, og et annet som loungeområde. Da kan du også leke deg med ulikt utemøblement. Ved å matche fargene på utemøblementet med solskjermingsproduktene, kan du skape et stilig og moderne uterom som det er deilig å tilbringe tid i, uansett om det er grilling, avslapning eller lek som står på tapetet. Våre duker finnes i 140 forskjellige utføringer, med mange ulike mønster.

Pergola

En pergola fungerer utmerket som en romdeler på terrassen din. Ved å sette opp en moderne pergola skaper du faktisk et eget, selvstendig rom i hagen.

De fleste av oss liker å nyte solen på terrassen eller i hagen så lenge som mulig, men det kan være lurt å skape noen skyggeområder for å slippe unna de hardeste solstrålene. Pergola er perfekt på de få dagene i året det faktisk er for varmt, og du trenger å kjøle ned i skyggen. Bare klikk på fjernkontrollen og la den kjøre ut.

Skapt for lystige lag
Vi nevnte plagsomme naboer, men kanskje er du en av dem? Pergola er et vakkert og dekorativt solskjermingsprodukt, som løfter uttrykket til hele uteområdet. Gjør naboene dine sjalu og heng moderne lyslenker rundt stammene for en pen og attraktiv løsning. Med hengeplanter kan du skape en ekte, italiensk pergola og følelsen av å sitte i Babylons hager.

Terrassemarkise

Terrassemarkiser skygger for solen på de varmeste dagene, men bidrar også til å skape en lun uteplass for middager i lystig lag, eller deilig avslapning i loungeområdet. Frittstående markise kan skape et privat uterom med svalende skygge i sola, og lun effekt gjennom den kjølige sensommeren. I tillegg beskytter den mot plutselig vårregn, og dermed er du sikret gjennom hele utesesongen. Det lune uteområdet står trygt uavhengig av vær og vind, og du hindrer fuktskader eller solbleking på utemøblementet. 

norlux markiser

Moderne markise for alt slags vær
Det kan være lett å gå seg vill i mylderet av markiser. Her vil vi presentere to terrassemarkiser som er bygd for norske værforhold.

Norlet terrassemarkise er bygd for å tåle det uberegnelige, værharde norske klimaet. Duken er skapt for å tåle inntil 60 000 sykluser. Hva i all verden er en syklus, spør du? En syklus refererer til prosessen der markisen blir kjørt ut og inn igjen. For å si det på denne måten: om du bruker Norlet terrassemarkise to ganger om dagen, hver dag, vil duken vare i over 80 år!

Norlux terrassemarkise er en annen vinner, laget med Dyneema-fiber. Dyneema er verdens sterkeste fiber, hele 15 ganger sterkere enn stål! Dyneema brukes i avansert verneutstyr i industrien, skuddsikre vester og utrustninger i militæret, fiskenett på store fangstbåter og ellers i fly og oljeindustri – og hos Norlux Terrassemarkise fra Norsol.
I tillegg er det lett, vannavstøtende og fleksibelt; supert for en terrasse i utfordrende norsk klima med skiftende vær- og vindforhold. Hvis ditt uteområde er plassert på Vestlandet, kan det være en fordel å velge terrassemarkise fremfor pergola.

Men hvordan velger jeg mellom terrassemarkisene, da?
Terrassemarkiser setter ikke spesielle krav til konstruksjon, og det spiller ikke så stor rolle hva slags bygg det skal festes i. Terrassemarkiser festes i husveggen, men bærer seg selv ved hjelp av kraftige armer i stål og aluminium. Dermed unngår du unødvendig vekt på terrassen.

Tenk heller på hvor solen treffer terrassen gjennom dagen. Markisen bør plasseres så den skjermer best mot sola når du trenger det mest. Hvis du har en stor terrasse, bør du ha en tilsvarende stor markise – men det er ikke gitt at den skal dekke hele uteområdet. Vi kan bistå med planleggingen, og kommer gjerne på gratis befaring.

Du kan selv velge farge på duken, og tilpasse rammen til boligen din. Med 140 duker i alle regnbuens farger kan du bygge et uteområde som varer og står tidens tann. Norsol leverer robuste profiler og konstruksjoner som tåler norske værforhold. I stedet for å skifte ut hele markisesystemet, kan du bytte duk for en moderne oppgradering av uteområdet.

Hjelp til montering og valg av solskjerming

Vet du fortsatt ikke hva du skal velge som solskjermingsløsningen til terrassen? Ikke fortvil – vi i Norsol tilbyr gratis befaring over hele landet. Bare gi oss en lyd, så kommer vi hjem til deg og gir tips om akkurat hva slags produkter vi mener passer best til ditt uteområde. Med 40 års kompetanse i bagasjen, er vi trygge på å kunne tilby fagkunnskap til alle behov.

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!