Hvordan hindre innsyn fra nysgjerrige naboer

– Og samtidig bevare utsikten. Ingen har lyst til å titte rett inn på naboen når de spiser middag, eller vise hele borettslaget hva man ser på TV. Slik hindrer du innsyn, samtidig som du bevarer utsyn.

Publisert: 24. januar 2024
skreddersydde gardiner og solskjerming
Hanne Nekstad

Quality Manager

hindre innsyn men sikre utsyn med solskjerming

Flere og flere nordmenn søker til byen, og i dag bor 82% av befolkningen i tettbygde strøk. Hvert år øker denne andelen, samtidig som stadig færre bor spredt. Folk søker til urbane strøk av mange årsaker – kortere reisevei til jobb og skole, flere kulturtilbud, flere karrieremuligheter, og kanskje man bare liker følelsen av å være omgitt av mennesker.

Dette skjer samtidig som at flere flytter til leilighet også. Selv om over halvparten av oss fortsatt bor i enebolig, har prosentandelen som bor i leilighet økt jevnt og trutt over de siste tiårene. I dag bor bor en fjerdedel av norske husholdninger i boligblokk. De fleste av disse bor i byene, og i Oslo finner vi hele 73 prosent i leilighet.

Det er mange fordeler med å bo i leilighet, og naturlig at man søker til praktiske boformer. Med leilighet får man alt på én flate, og bruker mindre tid på vedlikehold. Med mindre tid brukt på plenklipping og husmaling, får du mer fritid til å slappe av med familien, invitere på grillfest og slappe av og nyte utsikten.

Men å bo i en praktisk leilighet i byen fører også med seg noen upraktikaliteter. Man bor gjerne tettere, og har naboen nærmere enn man hadde hatt i enebolig. I de største byene har nybygde leiligheter færre reguleringer, og det bygges mer og mer i såkalt “fortetting”.

Ingen har lyst til å titte rett inn på naboen når de spiser middag, eller vise hele borettslaget hva man ser på TV. Heldigvis har vi gode tips for avskjerming til alle områder i leiligheten – både hindre innsyn i vinduer, og på uteområdet. Les videre for tips til produkter som hindrer innsyn og skjermer mot naboens plagsomme blikk.

lamellgardiner

Hindre innsyn gjennom vindu

Tradisjonelle solskjermingsløsninger som gardiner kan selvfølgelig lukkes igjen og sperre for innsyn fra naboer og forbipasserende. Men gammeldagse gardiner vil ikke bidra til et godt inneklima, og vil også hindre for utsikten. Noen mennesker velger å sette opp vindusfolie på vinduet – men dette er heller ikke en fullgod løsning. I tillegg til å ikke fullt ut skjerme mot innsyn, mister man også uvurderlig utsikt med dette produktet, som ligger som en grå tåke på vinduet.

Kanskje er du så heldig å likevel ha en fin utsikt, eller kanskje elsker du synet av storbylivet? Det finnes måter der du kan se ut, men samtidig hindre innsyn. Disse produktene er estetisk tiltalende og løfter hjemmet sitt uttrykk. Naboene dine vil ikke kunne se inn, men kanskje du får noen misunnelige blikk når de ser den nye solskjermingsløsningen din?

mørkleggende rullegardin

Mørkleggende rullegardin

Med transparent duk på rullegardinen, filtreres lyset så du skjermer for sol og innsyn, men samtidig bevarer utsikten. I tillegg bidrar rullegardin til å holde inneklimaet på et behagelig nivå gjennom hele året. Vi tilbyr automatiserte rullegardiner med fjernkontroll, så du kan styre solskjermingen fra sofakroken. Vår populære Havbris er laget av 100% resirkulert plast fra havet, så da kan du gå foran i sameiet eller borettslaget med et godt, miljøvennlig eksempel.

skreddersydde plissegardiner

Plisségardin

En myk og delikat sveveplissé kan være en utmerket idé for å hindre innsyn, samtidig som du holder det pent hjemme. Plisségardiner er veldig enkle å montere, og tar liten plass. De kan monteres øverst, nederst eller midt i vinduet – så de svever. Med sveveplissé kan du plassere i vinduet akkurat så naboen ikke titter inn – men utsynet bevares. Velg selv om du drar ned plisségardinen på tradisjonelt vis, eller dra den opp fra bunnen for å slippe inn lys, samtidig som du skjermer for nysgjerrige blikk. Velg mellom hundrevis av farger og mønstre, vi hjelper deg med å måle opp og montere.

Les også: Bør du velge rullegardin eller plissé?

varmeavstøtende zipscreens

Screen

Moderne, utvendig screen er optimalt for å hindre innsyn, men samtidig bevare utsynet. Screen lages i transparente, perforerte duker som filtrerer lyset, samtidig som utsikten bevares. I motsetning til for eksempel gardiner eller persienner, hindrer ikke en screen utsikten fra boligen. Med screen blokkerer du det meste av sollyset, men får fortsatt full oversikt over hva som foregår utendørs. Dette passer perfekt på vindusflater der du vil bevare dagslyset, men samtidig skjerme for innsyn.

Selv om du fortsatt kan se ut og nyte utsikten, er det vanskelig for naboer og forbipasserende å se inn. Selv om kvelden, der mørke ute og lysene på innendørs kan gjøre det lettere å se inn, hindrer screen innsyn. Velg en løsning med automatisering og fjernkontroll for økt komfort. Hvis du virkelig vil ha det behagelig, kan vi utstyre screenen med værautomatikk – da kjøres screenen automatisk ned når det er sterk sol, og opp når du trenger lys i rommet.

Les også: 7 grunner til å velge zipscreen

Skjerme uteområdet

Kanskje er du så heldig å bo i leilighet med uteområde? Med en balkong eller terrasse kan man oppnå en god kombinasjon av byliv og friluftsliv. Vi har tidligere skrevet om solskjermingsprodukter på terrassen, les mer her

Men når man bor i byen, kan man fort oppleve å være litt tettere på naboen enn man kanskje ønsker. Det er deilig å sette seg ned på terrassen eller balkongen og ta en pils med gode venner. Det er ikke fullt så gøy å ha Andersen i 7B tittende inn på grillfesten.

befaring av zipscreens

Gratis befaring over hele landet

Hvis du fortsatt er usikker på hvilket produkt som passer best for å hindre innsyn i ditt hjem, er det bare å ta kontakt med oss for å få all hjelpen du trenger. Vi i Norsol tilbyr gratis befaring over hele landet, og er kjent for hurtig leveranse og høy fagkompetanse. 

Ved å velge gratis befaring fra våre profesjonelle eksperter får du hjelp hele veien: Vi gir råd om hvilke produkter som passer dine behov best, fra spesifikke produktalternativer til inspirasjon, farger, mønster og materialer. Vi sørger for at du hindrer innsyn, men bevarer utsikten.

Vi hjelper deg med å måle opp vinduer og uteområder, så du kan være sikker på at du handler solskjermingsprodukter som passer perfekt. Det er bare få milimeter som skal til før solskjermingsproduktet festes feil på vindusflaten, men vi stiller med laser og erfaring for å sørge for et skreddersydd uttrykk. Til slutt, når ditt skreddersydde produkt er produsert, hjelper vi deg med montering også.

Ring oss eller send en e-post, så setter vi deg i kontakt med vår lokale Norsol-leverandør.

Vår enkle prosess

Bestill gratis befaring fra Norsol og få se vareprøver fra solskjermingen vår.
1

GRATIS BEFARING

Først bestiller du gratis befaring. Alle våre produkter lages på mål, spesielt tilpasset dine behov.

Bestill en gratis befaring for å lære mer om hvordan solskjermingen vår sys på mål til ditt hjem.
2

PRODUKSJON

Solskjermingen blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll, slik har det vært siden starten i 1983.

Solskjermingen vår monteres av lokale Norsol-representanter.
3

MONTERING

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis kun noen timer.

Bestill gratis befaring

Fyll ut skjema så vil en av våde proffe montører kontakte deg for å avtale en tid for gratis befaring.

Gratis befaring

Bestill vår nye brosjyre

Skriv inn e-postadressen din i feltet under, og få vår nye brosjyre tilsendt per epost. Brosjyren er full av gode råd og tips om solskjerming og gardiner!